Sunday, February 14, 2010

MANUSIA GILA

"andaikan ku terbang serta langit ketujuh,
lintasi bintang-bintang
bagaikan malaikat dengan sayapnya...."

sesudah solat maghrib
macam biasalah makan sambil melangut tengok berita di kafe
sedang makan,tiba-tiba dua orang budak menyapa
masing berumur 10 dan 11 tahun

"abang KLCC dekat mana?"
"eh korang nak watpe g KLCC?"
"bukan bang tadi kitaowang dekat KLCC tp bngun2 dah dekat UIA"
"eh jangan nak mengada,rumah ko kat situ kan" sambil menunjukkan ke arah rumah principle mahallah aku
*mahallah itu hostel ye kawan-kawan
"eh x la bang tu bukan rumah kami"
"dik baik ko berambus sebelum aku heret kau balik ke rumah kau"
terus berambus dua hekor budak-budak tu
itulah akibatnya mak bapak sibuk
anak-anak terbiar huhu

kembali menumpukakn perhatian
berita yang xboley belah
seorang askar pura-pura pengsan
bila dicekup buat maksiat di bilik hotel
hanjeng la ko bang wat pengsan
walhal badan macam gajah
ke akak nafsu buaya bang?
hahaha bodoh

*semua orang aku dah tukar layout
tukar nama blog macam blog aku yang dulu tu
and aku nak tukar konsep tandas lepas ni
sebab aku suka
dan mereka semua pun suka
ok then esok kita semua
BERAK di TANDAS LELAKI ye

cau~

4 comments:

hans said...

aku tunggu dkt menara alor setar
hahaha

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

haha ala ak kat KLCC la dude ko ni haha,

Wawan Saini said...

Aku tunggu kat jamban kat tepi maju junction..walalalala:)

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

haha ok2 jap g aku sampai dowh haha