Saturday, January 16, 2010

tak salahkan aku nak BERBOGEL?

*ini sambungan dari entry sebelum ini*

masih ingat lagi pada kawan kita semua?
yang aku namakan KELEMAHAN
semalam dia datang padaku,lalu aku peluk dan kiss dia depan semua orang
semua orang terkejut dan kata aku tidak senonoh
dan aku masih slumber memeluk KELEMAHAN
sebab dia kawan ku
so WHAT?
tak salahkan untuk kita BERBOGEL?

*BOGEL=menunjukkan kelemahan diri*

jangan lah kamu menghina atau menafikan
KELEMAHAN KAMU
kelemahan itu bukan sesuatu yang memalukan
tapi sesuatu yang harus dibanggakan
tapi AWAS mesti ada had batasannya
jadikan KELEMAHAN itu sebagai peringatan
penanda aras yang sentiasa mengingatkan kau tentang
KEKUASAAN TUHAN dan KEISTIMEWAAN MANUSIA
manusia yang tidak akan pernah SEMPURNA
dan betapa kita semua SAMA walau siapa pun kita
KELEMAHAN itu adalah persamaan kita SEMUA
jadi jangan malu jika kau
PENDEK,gemuk,HODOH,bodoh,CACAT dan SEBAGAINYA
KERANA semua itu RAHMAT
rahmat yang MEMBAWA kepada NIKMAT
ketepikan KUTUKAN manusia yang tiada OTAK
TERUSKAN berjalan
*model runnaway !!!!*

-fin-

6 comments:

misz benida said...

salah la.

cikmemy said...

aku teringt best fren aku.dia sgt la gemuk tp cantik.n dia pernah kate kat aku, "aku bersyukur gemuk, kalau aku x gemuk mungkin aku da pakai baju sexy2.."

violetless said...

ko nya tajuk hot2 belaka ye..

weh takmo tunjuk gambo cik pipi ke kat sini..

nak tgk!!

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

benida-nape salah?

memy-ye ke?bagusnya,nak kenal la ngan kwn ko,ak kagum dengan semangat dia

unggu-haha xnak la biarlah rahsia hehe

Darling said...

encik prof.. asik2 tajuk entri hot je ni..

Prof Ir Dr. Takamine Kiyomaro said...

haha biasa la nk market haha