Tuesday, November 17, 2009

hatiku terselit di sekolah

sedang aku asyik menelaah untuk exam rabu ini,tetiba aku teringat pada...............ni ha sekolah eden ni ha...HSBM...wah lama gila tinggal,ades~ bila teringat time sekolah dulu memang seronok,assignment xde,setakat kerja sekolah tu,ala kacang ja...hehe...kuiz pun xde,wah bestnya huhu......dah tu ko hengat sekolah ko boleh bagi ko degree la?pirahhh~ hehe.wei korang,nak tahu tak masa aku sekolah lu,ada sorang cikgu fizik ni,perempuan,mak aii aku ingat lagi bila ada satu time tu,sepatotnya dia masuk ajar tapi dia xsampai2 pun...so aku dan geng aku pun jalan2 la area bilik guru mo rodger pe dia wat...tahu pe dia wat...?ni hatengah khusyuk baca gosip kat paper....ades~ bila kami terjah--->"cikgu nape x masuk kelas?"...dia kata-->"ala lupa la,cikgu duk asyik baca gosip artis ni...jap ye".terus pitam semua geng aku~cikgu cikgu~tu cikgu fizik,ni pulak kesah cikgu KH,waktu tu form3,aku masih suci otaknya hehe,sekarang pon suci...xcaye?percaye la.yang aku x boley belah dia ajar aku dan murid lain satu benda baru yang kami tak tahu time tu...ape dia?ini dia...tu bukan tabung uji ye kawan2x...sila faham sendiri~ dan kan best kalau semua cikgu kita macam ni....hehe takde la mengantok sangat kan kawan2x?dulu time aku sekolah ada la sorang cikgu pakai macam ni...waktu dia turun tangga dari tingkat lima,berebut semua budak laki tunggu kat tingkat satu dengan motif nak tengok free show,sekali cikgu disiplin datang semua lari~ hahaha cikgu sejarah aku lagi la xboley belah,dia ngajar sorang2 kat depan,kami semu melalak kat belakang berduet lagu rindu,huahuahua...yang peliknya bila dia tanya soalan kami jawab salah tapi dia kata kami jawab betul...heran2x...hahaha...dekat setiap kelas mesti ada yang akan jadi toll gate girl kan?xfaham?mcm ni la,informer bila cikgu datang...dengar je langkah cikgu tuterus ada berita terkiniWEI CIKGU MAI DAH...LARI SELAMATKAN DIRI heheheterus semua posing study,usaha tangga kejayaan~haharindu juga mahu berdiri di pagi hari isnin melalak lagu sekolah dan negaraku....juga mendengar khutbah cikgu yang adakalanya aku xfaham pe dia cakap.....

tapi dulu aku x suka bergambar,nak tangkap gambar kelas pun malu hehe.....

tapi sekarang yahoooo~ aku dah fotogenik...matila statement membakar diri~ jeles?

sila makan hati dengan kata2 saya itu tadi

nyte~

4 comments:

~0~ said...

zman sekolah memang rilek dan sronok..hahahha

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

betul tu say setuju

mOhd irWAn said...

wargh aku terkenang la zaman muda2 dulu...

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

haha ko dah tua ke dude?