Saturday, June 12, 2010

In a Relationship with HIM (I mean with the creator)

ini kisah jumaat lalu
ketika gua mahu ke masjid menunaikan fardu solat jumaat

hari tu gua bangun agak lambat
dalam pukul 8.00 am kalau gua xsilap
bagun je terus mandi,kemas bilik dan ajak rumate makan sarapan
tapi malang sekali
yang lain masih fokus memeluk bantal masing2
nampaknya sepoloh keping roti canai neh,gua sorang je la bedal
nasib-nasib haish~

tatkala mendengar kucing berkokok
menandakan sudah tengahari
gua mula menyiapakn diri
dimulakan dengan memotong kuku
di ikuti dengan mencukur segala bulu yang ada
baru nampak jambu
dan akhir sekali mandi
alhamdulillah semua nya berjalan lancar

tepat jam 1.00pm
gua mula berjalan menuju ke masjid
hari ni gua sorang
sebab member gua sorang lagi datang haid
so dia dah pergi awal
kisah pulak kan gua lu nak period ke tak
gua masih cool berjalan di tengah matahari

kemudian gua berhenti sekejap di kiosk
lapar barangkali
tanpa membaca sebarang doa,gua terus mencapai sebungkus keropok
"Roller coaster" namanya
anda kenal?

kemudian gua terus ke kaunter mahu membayar
macam biasa ketika memulangkan duit baki
akak kiosk itu akn cuba meraba tangan gua
selalu gua biarkan saja
tapi kali ini gua berkeras
gua suruh dia letak di atas meja saja
sebab gua tak mahu amik wuduk berkali-kali lagi
membazir(air) kan amalan syaitan
ingat tuh

sambil berjalan, gua kunyah keropok gua
ramai mata yang memandang
barang kali mereka menunggu gua mempelawa mereka sekali
ahh tidak gua lapar
kalau nak pergi beli
bisik hati kecil gua memberontak mahukan gua bertegas

sampai di simpang tu
gua terpaku sekejap
melihat seorang mamat berjubah putih
rambut ikal mayang bak fazura
ber sunglass hitam
melangkah dengan penuh bergaya
fuhh smart la lu der
berani sungguh di khalayak ramai kau buat show

sambil makan sambil gua tengok gelagat mamat tu
alih-alih kepit rupanya

cis~

ok gua nak solat dulu
sekejap lagi nak tengok bola
korea kena menang
sebab gua dah berhabis-habisan lukis bendera korea
sebab tu je yang senang

cau~


9 comments:

Epul Azimi said...

ni citer benar ke rekaan semata2?

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

cerita benar la,pesal?

tangan said...

aku dah agak.memang hidup kau ni lebih kurang dengan aku.penuh fantasi.seronok.

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

ha?pe yg lu tahu tangan?wa konpius disitu

Jantan Keparat said...

hahahahaah...
stim x nile diew selalu pegang tgn lu?

reen_sofee said...

hahaha
korea dah menang pon kan?
rambut ikal cam fazura ye?
ok aku jeles!
hahaha

tangan said...

tau semua tu betul la.aiya

deus X machina said...

bendera england lagi senang...keh keh

korea memang terbaik la tadi...

Diba Chan said...

;D