Sunday, November 15, 2009

-sejuk cameron-

Tadi ketika ak asyik tidur,tetiba hp ak menjerit kesakitan,la nur call ak rupanya.Lama kami tak bercakap bersama.Nur disini bukan seorang awek tapi lelaki,kawan aku yang aku kenal sewaktu aku bekerja dahulu.Terus teringat geng2 yang lain.waaa bila boley jumpa kamu semua?huhu.Lamakan kita tak melepak sesama?ye la masing2 dah ada hala tuju masing2.Terus rasa nak flash back story Cameron kat sini.Maybe ada yg dah pernah baca kat post2 aku sebelum ni,tapi tetap nak post hehe.Dimulakan dengan selamat datang ke Tanah Rata....
Ini lah rupanya Tanah Rata,tempat yang paling rendah di Cameron Highland dan bagiku pekan yang sangat damai dan bersejarah buatku,rindu saat main kabus dikala kabus turun mewarnai bumi cameron seolah-olah satu dunia baru telah muncul,sejuk dan nyaman ketika itu,pengalaman manis yang tak dapat dilupakan.
Eh makcik Hawa,rindu sama makcik.Teringat lagi bila first time kerja,makcik ni nampak macam garang,sekali dia mengamuk...aiyooo larik~ tapi makcik sangat la baik,dia la yang tolong laundry kan baju2 aku tatkala aku penat bekerja.Thx makcik hawa....nanti kalu saya datang cameron saya akan ke rumah makcik lagi.

Siapakah ini?dia bukan shah rukh khan atau sepupu amita bachan,tapi ini adalah abg aidil.Dia baik wei,rindu nak minum jus strawbery plus susu segar yang dia selalu buat untuk kami semua.Rindu juga mahu makan aiskrim free,hahaha jangan tak tahu,abg aidil jaga ladang strawberry dan juga kiosk,so dapatlah aku dan member2 aku makan aiskrim free tiap2 hari,hehehe.
Haa ni la rupenya jus strawberry susu yang abg aidil selalu buat tu,nyummy2x.Bila lah boley minum lagi ni?hmmm terinigin la~ waaaa~
Ni pulak abg man,dia dah macam bapa aku kat cini,orangnya sempoi dan gila2x dan baik sangat.Dialah yang selamatkan kami bila kami buat hal.hehehe.Ingat lagi bila kami dengan tidak sengaja selepas curi2x masak dalam dapur hotel,tetiba terkunci dapur lak,nasib ada abg man,kalau tak...aiiihhh~ makan hati la dengan mak tiri aku~ ngee~ abg man nanti wady pi langkawi wady rodger ok?
Tu dia 3 Dara pingitan tu jangan korang tak tahu,tu la anak bos aku.haha ada yang berkenan?hantaran tak kurang dari rm50k,ada berani?tu menurut hawa la,kalau hani and hana aku xtau la berapa pulak,hehehe.Diaorang sangat baik,selalu bawak kami jalan2x dekat cameron tu merangkap driver kami,huahuahuahua.Wei bila mo lepak sama?kat Kl pun boley....hehe.
Yang ni lah kawan2 baik aku...sayang kamu semua wei...dari depan siti radhiah aka rad yang gagah perkasa,diikuti oleh hussain aka diva hotel (kui2x),followed by firdaus yang ala2x harun salih bacik dan juga nur aka jejaka lucah(haha)...mereka ini sangat sempoi...otak gila2x..dan yang penting kami sehati dan sejiwa...and no heart feeling...bagus2x...eh lup pulak ada dua orang lagi iaitu cik yasmin aka sanewalang dan juga ana aka mami jarum bermata spotlight...haha...wei korang aku tetap ingat korang...best friends eva~
Tu dia posing bagai cover album Faizal Tahir tu..anak sapa tu?hehe..rindu lah nak naik puncak berinchang,sejuk dan cantik view di sana.Eh lupa pulak,nape aku tiada pic mummy and kak uma,huhu...mummy rindu dia juga,dia bagai mak angkat aku walaupun dia berbangsa india tapi hati budi dia sangat murni...mummy saya sayang mummy~ bila la kita boley jumpa lagikan?nak kesana pun faham2x jela mummy....tapi saya tetap akan ke sana juga tapi tak tahu bila......

tak aku sangka setelah 18 tahun aku hanya mengenali kampung halamana aku,akhirnya aku mula mengenali dunia luar dan Cameron sangat indah kenangannya buatku~

aku yang bercerita,

.................................
Takamine Kyomaro
Osaka,Japan
IIUM,Gombak.

4 comments:

hans said...

xpernah pergi lagi....

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

hans-ek? hehe try la g...best

jejaka anggun said...

best ah. dah lama giler tak gi cameron!!!!

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

tau xpe...jom2x