Tuesday, November 24, 2009

MOTIF ???


sejak kebelakangan ni bila aku perhatikan senarai blogger aku
aku dapati kebanyakkan yang mengupdate blog
semuanya berlandaskan satu tema
temanya----> LUCAH
macam2 ada pasal bra la,rogol la carut la itu ini la
aku tak kecam kamu
sebab itu hak kamu
aku juga kadang2 mcm tu
mungkin itu publisiti
kita semua kan menulis
umpama wartawan
kita mahu yang membaca itu suka
dan memberi pendapat
lantas aku terpikir akan apa yang diperkatakan oleh blogger aku yang ni
dia pernah kata
kalu nak menulis kita kena ada tujuan
bukan sebab nak menarik ramai follower mahupun banyak komen
kita kena ada attitude
setiap blog ada unik nya
tak perlu mencapub lebih2x
banyak follower bukan bermaksud blog itu bagus
bila aku pikir betul kata bro tu
dia pernah cakap dia suka satu blog ni
aku pun g la lawat blog tu
mmg betul blog tu sangat best
tapi comment nya sedikit saja
so aku faham
penulisan yang bagus tak semestinya dinilai dengan jumlah follower
mahupun comment
silent reader juga ada
so pikir lah sendiri
aku menulis sebab aku memang suka menulis
cita2 aku nak terbitkan sebuah novel
sekarang ni aku masih berusaha
memperbaiki penulisan aku
aku nak ada attitude sendiri
aku xnak menyerupai orang lain
so kepada semua blogger
gambatte minna-san
kamu semua istimewa
dari mereka yang melayari fb,tagged,twitter and pape ja
sebab kita menulis
bukan tulis kosong
tapi PENDAPAT kita
bermaksud kita semua masih lagi menuntut ilmu
dan orang yang menuntut ilmu
malaikat sentiasa disisi nya
dan ALLAH bersamanya
insya'ALLAH
amin~

13 comments:

aYuNi said...

glurpp.. tetbe ayu baru lepas wat entry pasal rogol..hahah~
yup..apa yg ditulis merupakan pendapat masing2..tahniah buat wady sbb berjaya menjadi seorang penulis :)

~0~ said...

menung jap aku bro...

btol jugak...kalo baik ape yang kita tulis ada la berkatnya..kalo x..hurm pikir la sendiri..

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

ayu-oopps~ sorry ayu,wady bkn nk kutuk tulisan ayu,xd niat pun n xperasan pun ayu br update blog huhu...nway sy blum layak jd pnulis lg la huhu

o-betul tu,aku pun pikir camtu...sama2 la kita berusaha

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...
This comment has been removed by the author.
jejaka anggun said...

hahaha. dude, link yg ko paste tuh salah la.

anyway, nice entry. semua org citer pasal comotot jer kan?

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

jejaka-haha tu la pesal,ak ikut cara ko tp salah juga huhu...btw thx hehe,agakla sik comotot ja...kiki

Darling said...

shud i say publisiti muarahan?

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

darling-hmm not bad but nvm i'll think about it haha

pisey said...

nice thought.
=)

aha.
kalau nak publish novel cakap!
huhu.

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

pisey-haha thx...novel?owh ok but i guess lmbat lg kot...hehe

aYuNi said...

hehe.. its okei la wady.. ayu xterasa pun...wahaha~ owh lupa lak, mana tahu dah siap penulisan novel satu ari nnt..sila bg ayu percuma satu eh..;)jgn lupe kawan..hehehe :P

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

haha baik ayu,sy ingat tu.....awk yg pertama hehe

Prof Ir Dr. Takamine Kyomaro said...

haha baik ayu,sy ingat tu.....awk yg pertama hehe