Monday, October 12, 2009

-dan bilakah juga dimanakah?-

hujan baru saja membasahi bumi
sebentar tadi
ketika ak masih menunggu zam menyiapkan assignment nya
sebentar lagi kelas chemistry ak akn bermula
tapi ak masih mahu update blog ini!!!!
pg tadi ak sngat mengantuk
tapi ak gagahkan juga diri ini menapak ke kelas Fluid Mechanics
di hujung kelas lecturer ak sempat menaburkan kertas midterm exam kami semua
sempat juga dia berceramah mngenai markah kami semua yg rata2 teruk
huhu
ak diantara yg sedih dgn markah ku yg sngat teruk
entahla dimana silapnya
ak cuba mencari tp bila aku temui ak nafikan
kenapa?
mungkin ak cuba memuaskan diriku
tapi x mengapa ak masih sempat utk berusaha lagi
setelah itu ku bawa diriku ditemani zam
ke Main Auditorium
ku mahu melihat org2 konvo
teringin sngat
bila kah masa itu akn sampai padaku
di saat itu pasti ibu ayah ku bahagia
melihat anak nya gah di sana menerima sebuah kejayaan
ibu ayah ak sedang berusaha utk kalian
redhakan perjuangan ak ini
hmmm~
sekarang hujan masih lebat
perkara itu dtg lg
ak masih tertanya mngapa ak begini?
ntah la
yg penting ak mahu terus ke hadapan
agar ak x ditinggalkan
hujan~
kau adalah rahmat dariNya
dan ak adalah amanat dariNya
------------------------------------------------

5 comments:

Mama Danish said...

usaha tangga kejayaan..mgkn bkn rezeki wady lg..stp usaha mesti disusuli dgn doa deq..pastu baru kite tawakal..

Takamine Kyomaro said...

baik akak...thank for the nasihat...doakan sy tau

Luna said...

aku pun. macam kau.

hahahaha.

bila kau nak insaf?

(haha tak sedar diri, kata kat kau sendiri tak le pakai)

aYuNi said...

waktu tuh akan menjelma akhirnya.. nasib ada kesedaran lagi.. leh la betulkan mana xbetul..hehe~ go wady go!!!

Takamine Kyomaro said...

haha ngeng la ko q

ok ayu....gambatte haha