Monday, April 13, 2009

-PeRjALAnAn Yg JaUh-

salam
hari ni sangat penat tp ak enjoy sangat
ku rasakan ALLAH sekali lg menceritakan kepadaku
akan kuasa Nya yg EsA
MAHA SUCI ALLAH
lets begin from the morning
tepat jam 9pg ak exam ELECTRONICS
sangat susah and ak xsuka subject ni
dan yg xtahan tu
ni last paper ak n ak duduk seat yg plg depan sekali
n sorang2 lak
waaaaaaaaaaaaa
nk nangis ak duk hadap almari ja
tp sik baik la bro tutor tu sik duk melekat kat meja ku ja
mula2 tu ak rimas gak
ne x nya kejap2 belek kalkulator ak
kejap2 belek kertas ak
tinggal ak ja dia xbelek(tp xusah la nk belek ak kan.hoho)
lepas tu dia tolong ak ok
siap bg jawapan g
alhamdulillah hehe
tepat jam 12.10pm exam tamat
akhirnya merdeka !!!!
semua org melangkah girang menuju pulang ke kg halaman
tp aku......
ak meneruskan langkah ke seksyen14
ak kerja ari ni
kerja sementara ja seminggu ni ja
sementara nk mintak kerja lain
ak jadi telemarketer
kerjanya call org cakap sal ni sal tu la
letih mulut ak bercakap
huhuhu
macam2 org ak jumpa
ada yg wat cam ak ni fafau n fbi yg nk wat panggilan hangit la
hallo ak bkn kat hotfm ok!!!!
ad gak yg baik sambut call ak ngan sopan
xkurang gak yg xsopan n xsantun
huhuhu biasala org
nasib baik bos ak tu cumel n baik hati
bosan gak tp ok la drpada ak xwat papa kan
lepas kerja ak langsung ke kl central
berjumpa ngan Md rumateku
ak ajak dia ke citu utk mkn kfc
mngidam la pulak hohoho
tup2 bila sampai
KFC IS UNDER CONSTRUCTION
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nape xd iklan sal ni pun kat tv?
huhuhu
ak xberputus asa ak pun melangkah ke KLCC lak
hahahah yes akhirnya dapat gak makan KFC
alhamdulillah
pas tu ingat nk jejalan jap la
tetiba lak Md ni nak balik huhuhu
dalam lrt ak terjumpa pakcik ni
mula2 ak perhatikan dari jauh ja
seorang laki cina yg baik hati bersembang dgn dia
hatiku sayu tengok pakcik ni
kerusi roda tu ak rasa buatan sendiri
dari segi bahan buatannya mmg terbukti
made in sendiri
keciannya
akhirnya laki yg bersembang ngan pakcik tu beredar setelah sampai di wangsa maju
ak menghampiri pakcik tu
sayu hatiku melihat keadaan nya
dia lumpuh
Ya Allah
setiba di stesen terminal putra
dia meminta ak menolak kerusi roda nya
ak pun membantunya
sambil menolak,dia mengucapkan terima kasihnya padaku
dia menceritakn serba sedikit kisahnya
sedih ak mendengar
dia akan pulang sendirian ke rumahnya yg ak xpasti dimana
katanya dekat dengan lrt
tp ak rasa jauh sebab ak dpt lihat dr mimik mukanya ketika dia bercakap
setelah melepasi kaunter tiket
ak pun meminta diri terlebih dahulu
pakcik tu membalas dengan ucapan terima kasih n senyuman
sebak hatiku
ingin sekali ak tolong dia
alhamdulillah ketika ak menuggu bus
ak lihat abg teksi tu menawarkan diri membawa pakcik tu balik naik teksinya
Ya ALLAH
kemudian ak pun balik naik bus ke uia
hari ni penuh makna
Allah sekali lagi mengingatkan ak akan kebesaranNya
~ya ALLAH seseungguhnya kami adalah hambamu yg lemah~

2 comments:

keTiDaks3mPurNaAn_Luna said...

Wady,

1. AKu simpati dan sangat faham sal paper yang tak terjawab tuh.

2.Ko bila keje? Best tak?aku maw keje gak short sem nt..

3.Ko baik hati.. :)

TeNgKu JoHaRi said...

ha q tq sebab memahami.hehe

keje?ngah keje la ni...tp jap ja sok last.ko x amik short sem ka?

baik hati?xd la q cuma ak xtahan dlm bab2 ni...sebak sangat rasanya