Friday, March 6, 2009

-KeJaMkAh LeLAkI ZaLiMkAh wAnItA-


salam.ari ni ak nk cakap pasal couple2 lak(ish2 dosa la pulak,hehehehe).orang kata laki ni playboy tp pompuan pe pulak playdoll?hahahaha jgn marah ye kaum hawa(bukan hawa or makcik hawa ye).hmmm dalam bercinta siapa lebih kejam?lelaki or wanita?hmm susah ni,yela orang kata cinta itu buta,yg hitam nampak cerah,yg jelik nampak cantik,yg pelik nampak menawan dan macam2 lagi la sindrom yg sewaktu dengannya tapi bila putus cinta siapa kuat menderita?jawapannya sudah pasti dan confiden perempuan la.heheheheheh.bukan auta tapi fakta tau,tp adakah ini bermaksud lelaki itu kejam?hmm cuba korang pikir sendiri dan teliti kes2 berikut yg aku amik dari pengalaman kawan2 aku sendiri;


kes 1 :

nina(bukan nama sebenar) terlalu mencintai adi(bukan nama sebenar) sehingga dia sanggup wat pe sahaja,dia bg segalanya,wang xyah cakap la,tp si adi ni senang2 je madukan nina ni dengan alasan dia xdapat lupakan awek lama dia...kejam ke?


kes 2:

saya ad sorang kawan pompuan ni,katanya semua rumatenya ada pasang spare part,bukan spare part keta ke pe,tp balak simpanan,katanya diaorang takut t kalu putus xd pengganti....zalim x?


kes 3:

junior aku limah(bukan nama sebenar) kata kawan dia siti(bukan nama sebenar) mmg kecian,ditinggalkan pakwe selepas 5 tahun berkawan.yg xboley blah tu,pakwe dia bg alasan dia putus sebab nak mencari cinta ilahi konon,yg lg xbley blah pakwe dia tu solat pun xcukup2,hmm zalim ke?


kes 4:

rumate ku dulu,abu(bukan nama sebenar) lg kecian,dia punya la baik ngan sorang minah ni,minah ni pulak layan je,dah tu siap blagak baik lg,xleh dating berdua2an la ape la itu la,tup2 kantoi ngan kwn ak ni dia dating ngan pakwe dia,dah tu xpakai tudung lak tu ish2,hancur hati kawan aku,zalim x?


hmm cuba korang pikir sapa sebenarnya kejam mahupun zalim?laki or pompuan?atau kedua2 nya...hmmm terserah anda......janji adalah satu ikatan suci yang apabila dilafazkan harus ditepati kerna janji pengikat dua hati jua pemusnah dua hati........(dah2 ak nk tido lu,sayonara sayor kobis)



6 comments:

NaNa PynkFaery said...

part 'mencari cinta ilahi' tu yang paling lawak~ bapak lawak!

sama macam kawan nana, dy call dy dan cakap 'kita break la. aku takde nafsu nak bercinta!'

kejamkah dy? haha!

NaNa PynkFaery said...

correction : dy call awek dy. tertinggal 'awek' td~

keTiDaks3mPurNaAn said...

hahaha! post nih...

TeNgKu JoHaRi said...

hahahaha xbleh belah xd nafsu?mugkin hormon adrenalin and testeron dia dah mati kot
hahahahahahaha

NaNa PynkFaery said...

agaknya mcm tu la.. atawpun mungkin dy pon nk mencari cinta ilahi.. XD

TeNgKu JoHaRi said...

hahahaha maybe la