Wednesday, October 7, 2009

-perempuan oh perempuan-

perempuan?
ha ni ak nk menjelaskan comment ak kat facebook ak smlm tu
yg bertajuk
"perempuan melayu perangai mcm sial,depan laki berlagak baik walhal hati busuk"
ak bukan nak mengatakan laki baik
atau nak meluahkan perasaan kecewa ditinggalkan or what so ever la
ak x ditinggalkan pun
tapi ak nk berkata ttg sifat prempuan yg mmg pelik
dulu kwn ak yg prempuan melayu ckap kat ak sendiri
dia kata
"wady ak benci kwn ngan pompuan mlayu sbb diaorang ni teruk perangai"
ada hasad dengki,suka mgumpat,dan terasa lebih2
katanya la
mula2 ak xpercaya
tapi thing keep going on around me
kadang2 jadi kat kwn baik ak,kat cikgu ak,kat rumate ak nya girlfriend dan lain2
so ak terpikir
mmg betul pompuan ada masalah jiwa sesama mereka
tau x ak pernah dpt tau dr kwn ak yg prmpuan
dia kata kwn dia jeles and benci tngok ak rapat dgn kwn ak
motif?
walhal kami bestfrenz je pun
xlebiy dari tu
dan kwn ak yg pompuan satu lg lak kata
dia ada sorang kwn ni
yg akn jeles ngan ape yg dia beli
sampai pompuan tu akn cuba hilangkan brang yg kwn ak tu beli
dgn motif kalu dia xmampu beli brang tu,so kwn ak pun xleh ada barang tu gak
tngok betapa teruknya
dan pompuan ni kalu bergaduh sesama mereka
haih sngat dasyat
mengalahkan lelaki ok
ak xkata semua jahat
tp ntah la
pikir sendiri la
dah bye

4 comments:

aYuNi said...

kini ku mengerti..haha...
perempuan neh hormon xbetul..2 psal jadi cam tuh... tapi setuju la.. dalam relationship sesama perempuan mmg ada je yg xkne.. tp sume ada kekurangan kan.. pilih la pilihan kawan yang tepat..haha..

Mama Danish said...

xsume pompuan camtu deq..tp xdinafikan mmg ade jnis pompuan gtu..kt opis akak ade gak jnis jeles2 gtu tp xdela smpai kes buang harta org..tu mmg xpatutla,jnis dengki pnye orgla..so hope wady akan jmpe seorg pompuan yg baik n memahami wady serta sntiase dsamping wady kala ssah dan cnang

emy said...

hormon deyol kan tak stabil..nak2 biler tumpah darah

Takamine Kyomaro said...

betul tu ayu

akak lama sudey xdngar sora akak hahaha nway tq akk for the doa hahaha mudah2 han sy dpt isteri yg baik

hahahaha emy ko ni lawak tol
darah pe?hahahaha