Saturday, April 4, 2009

~JoM DeNgAr ceRiTa HaRi iNi~

salam
today ak nk bg ceramah
hoho
gurau je jgn lari lak
hari ni masih about myself
what happen today
ak bngun jam 7pg
exam kul 9pg
ak bertolak dari bilik ku di mahallah zubair pd jam 8.20pg
jalan lah ak bersama kawanku MD
punya duk syok jalan
ak pun tergerak tanya MD satu soklan
"ko bawa matrik card ko x?"
dan dgn slumber nya dia berkata
"alamak ak xbawak g..."
waaa ak rasa cam nk goreng dia je
dah la smlm wktu g exam DYNAMICS pun dia xbawak gak
berjalan lah ak seorang diri ke dewan exam
MD pulak berlari2 ke bilik mgambil matric card nya
pg ni ak exam BM KERJAYA
odw ke cac hall
ak singgah jap beli roti kat centre
dan juga air nescafe mocha yg dipesan oleh MD
sempat lagi nk bermocha2 pg2 ni!!!
tepat jam 9pg
ak pun g exam BM
wah ak duduk sangat depan ok
depan lecturer lg
wawawawawawawa
sangat sedih
tepat jam 10.35pg
exam tamat
tp yg ak geram cara dia kutip paper
bkn invigilator cari student
tp student cari invigilator
haloooo!!!
baik xyah ada invigilator
lama ok
group by group
ada 45 group semuanya
sambil menunggu giliran group ak
mata ku melayang2 melihat kerenah manusia dalam dewan tu
tetiba ak nampak emy
terus hati ku menjerit
"hai emy!!ko amik BM gak?"
emy membalas dgn posing diva nya
sambil mengangguk kepala dan tersenyum simpul mati
menandakan ya
huahuahuahuahua
berpusu-pusulah
org balik pas tu
tp ak masih ad exam ptg nya
maka ak pun bertapa di musolla engine
wah sangat pening membaca unggs ni
nak2 bab2 muslim scholar ni
waaaaaaaaaa
nak nangis rasanya
dah la waktu kat musolla tu
ada sister2 kat belah sister area tu
sik duk popet2 je memanjang
bising ok!!!
ak nk study pun susah
namun ku gagahkan jua
demi masa depan ku
(huh ayat kenegaraan betul)
tepat jam 3ptg
ak pun menduduki exam ungs 2040
ISLAM,KNOWLEDGE & CIVILIZATION
wahhhhhhhhhh
alhamdulillah soalan yg sangat best
syukur sangat xd soalan pasal muslim scholar
tp tu la
masa sangat singkat
2 jam ja
penat ak menulis dengan kadar kelajuan 3000km/h
nk tercabut tangan ni
tp tu la
buat kali ketiga
ak duduk depan lagi waktu exam
depan sekali
waaaaaaaaaaaaa
sedihnya
dah la akak2 penjaga exam kat depan ak ni bising nak mampus
nak je ak pukul dia
yg xtahan diaorang siap leh joget g depan aku
hallooooooooo
UIA ok!!!!
bukan disko
and about 500 people are watching ur act
behave ok
aduhaiiiiiii xtau la
sabar je la
tepat jam 5ptg
exam tamat
ak melangkah pulang
ramai kawan2 yg ak terserempak waktu nak balik bilik
tp semua bg statement yg sama kat aku
"wah ceria muka ko wady!!!,mesti ko leh jawabkan"
ak pun tersenyum gedik
huhu hahaha
insyaallah ak leh jawab
alhamdulillah
cukup la setakat ni dulu cam melampau lak
ak membebel ni
hehehe
ni pic air tin ak tengah minum sambil post blog ni
wahhhhhhh
layan dowh
sedap sangat
ok tatata
salam

6 comments:

aYuNi said...

kawan 2 plupe ke? matrix kad pun xbw kali ke2..haha~
okei what duk depan waktu exam.. nampak confident sket.. buktinye.. dpt jwab kan soklan exam 2.. (:

TeNgKu JoHaRi said...

ha'ah sngat pelupa
dah tua kot
hahaha
confident la sngat
hehehe
xtdo g?

haFiz said...

bukan pelupa,saje buat2 lupa,nak suh wadi jalan sorang2...muahahaha!!!..padan muka!

TeNgKu JoHaRi said...

sibuk je
mmg ko dah nyanyuk

emy said...

cara dyorg kutip paper tue mmg SANGKAK!!!!

motip giler kita yg nk ke depan...

padahal samer jerk kalu dyorg yg kutip meja ke meja..

yg penting lec yg incharge pagi tue konpem dpt PAHALA yg banyak coz sumer dak dok maki ngompat2 dy OK..

huahua

TeNgKu JoHaRi said...

to emy:
ye stuju sngat!!!
ak rasa x lama g student yg kena wat soklan sendiri wktu nk amik exam
huahuahua